Väike-Maarjas korraldatakse maavärinaõppus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seismoloogia.
Seismoloogia. Foto: SAM YEH/AFP/Scanpix

Ligi 150 päästjat mitmest riigist võtavad osa Väike-Maarjas peetavast Euroopa Liidu päästeõppusest, kus harjutatakse maavärinast tingitud kahjustuste kõrvaldamist.

Esmaspäeval algas Väike-Maarjas Euroopa Liidu elanikkonnakaitse mehhanismi ekspertide ja päästemoodulite moodulitepõhine koostööõppus Modex, mis kestab neljapäevani.

Põhja päästekeskuse ennetusbüroo juhataja Kristian Sirbi sõnul harjutatakse õppusel maavärinast tingitud kahjustuste likvideerimist katastroofipiirkonnas: juhtimist, koordinatsiooni, koostöövõimet ning erinevaid standardprotseduure reaalsele olukorrale võimalikult sarnastes tingimustes.

Väike-Maarjas peetava õppuse koostööpartneriks on Taani Falck, kes sõlmis õppuse läbiviimiseks koostööleppe päästeametiga. Kuna päästeametil pole väljaõppevõimalust, kaasati õppuse korraldamisse sisekaitseakadeemia.

Õppus peetakse sisekaitseakadeemia Väike-Maarja päästekolledži harjutusväljal ja Väike-Maarja valla territooriumil. Väike-Maarja vallavanem kehastab õppusel kohalikku võimuesindajat.

Õppusest võtavad osa pääste- ja otsingumeeskonnad Austriast, Tšehhist ja Ungarist ning igas meeskonnas on keskmiselt 40 inimest.

Lisaks võtavad õppusest osa ka kuus Euroopa Liidu elanikkonnakaitse eksperti, ITK tuge pakuvad viis Rootsi spetsialisti ning logistilist tuge kuus Eesti päästetöötajat. Õppusega on seotud umbes 220 inimest.

Modexi formaadis õppusi on Eestis ka varem peetud, viimati korraldati sarnane õppus mullu Saaremaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles