Tallinna volikogu hakkab erakorraliselt lisaeelarvet arutama

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnavolikogu istung.
Tallinna linnavolikogu istung. Foto: Peeter Langovits

Linnavolikogu esimees Toomas Vitsut kutsub kokku erakorralise volikogu istungi, et arutada tänavust linna esimest lisaeelarvet.


Erakorraline istung toimub eeloleval teisipäeval, 22. märtsil kell 16, teatas volikogu pressiesindaja. Selle kokkukutsumine on volikogu esimehe sõnul tingitud äsjastest valimistest, mille tulemusel on ametist lahkumas mõned võtmeisikud.

«Nii abilinnapea Deniss Boroditš kui Yana Toom on eelarve seisukohalt tegevad väga olulistes valdkondades. Nende minek riigikogusse seiskaks teadmata ajaks eelarve menetlemise,» põhjendas Toomas Vitsut erakorralise istungi vajalikkust.

Tallinna esimene lisaeelarve sel aastal on positiivne ja selle vastuvõtmisel suureneb tänavune linnaeelarve ligikaudu 857 000 euro võrra (13,4 miljonit krooni), mis teeb kogumahuks 463 miljonit eurot (7,25 miljardit krooni).

Lisaeelarves on detailselt kirjeldatud linna 2011. aasta investeeringud objektide lõikes ning täpsustatud linnaasutuste omatulud ja tegevuskulud.

Lisaeelarvega kiirustamise üheks põhjuseks võib olla see, et linnal napib raha veebruari algul suure kisa ja käraga välja kuulutatud sotsiaalsete töökohtade rahastamiseks.

Linna teise abipaketiga kavandatud sotsiaalsete töökohtade loomiseks on kavas eraldada kokku 2,8 miljonit eurot, millest suurem osa tuleb lisaeelarvest.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles