Tartus kadunud noormehe säilmed leiti naabervallast

Piret Lakson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Renel 29. juunil 2015 Tartus Emajõe ääres
Renel 29. juunil 2015 Tartus Emajõe ääres Foto: Turvakaamera pilt / Politsei- ja piirivalveamet

2015. aasta suvel kadunud 20-aastase Renel Toomingu isa rääkis sel nädalal esimest korda telekaamerate ees oma poja otsingutest ja avaldas kurva sõnumi: Reneli säilmed on leitud, kuid palju küsimusi on veel vastuseta. Kriminaalmenetlus peaks välja selgitama, mis noormehega ikkagi juhtus. Politsei praegu kuritegu ei kahtlusta.

Kolmapäeval räägiti ETV debatisaates «Suud puhtaks» kadunud inimestest. Teiste seas võttis sõna Andrus Tooming, kes tunnistas, et küsimustele, mis ja miks juhtus, vastuseid ei ole.

Varem ei ole Andrus Tooming soovinud meedias Renelist rääkida. «Läksin saatesse, et ehk on minu jutust tulevikus kellelegi abi,» ütles ta Postimehele.

Andrus Toomingu sõnul sai ta aasta tagasi veebruaris kinnituse, et DNA-analüüsi alusel kuuluvad juba 2015. aasta sügisel Ülenurme vallast leitud säilmed tema pojale. «Öeldakse, et DNA on 99,9 protsenti kindel, kuid see 0,1 protsenti kummitab mind siiani, sest peale luude ei leitud mitte ühtegi tema isiklikku eset,» rääkis ta.

Poolteist aastat tagasi sai politsei teate, et Ülenurmest leiti maastikult üksikuid luid, mis sarnanesid inimluudega. «Ekspertiisis tuvastati, et tegu on inimluudega, ning täiendav DNA ekspertiis tuvastas, et tegu on Renel Toomingu osaliste säilmetega,» ütles Tartu politseijaoskonna politseikapten Kert Kotkas.

Noormehe surmani viinud asjaolusid asus politsei uurima kriminaalmenetluses, mis veel käib. Praeguseks kogutud taustainfo ja ütluste, läbiviidud ekspertiiside, valvekaamerate, mobiilside, pangaandmete ja erinevate arvutiseadmete info analüüsi põhjal ei ole politseil alust kuritegu kahtlustada.

Renel Tooming lahkus oma Annelinna kodust 2015. aastal 28. juunil kella 16 ajal. Järgmisel päeval palus politsei tema leidmiseks avalikkuse abi.

Selgus, et noormees väljus Dorpati hotellist 29. juuni varahommikul kella kolme ajal. Teadmata põhjustel jättis ta hotellist lahkumisel kaasa võetud seljakotti pakkimata mitmeid rahaliselt väärtuslikke isiklikke esemeid.

Viimane märk Toomingust on Väike-Turu tänavale suunatud turvakaamera salvestis: ta kõnnib sirgel sammul kella kolme ajal mööda kõnniteed Zeppelini kaubanduskeskuse poole, ilmselt oma Toyota Corolla juurde, mis oli pargitud Aura veekeskuse ette. Ent järgmisel päeval seisis auto endiselt parklas. Noormehe mobiiltelefon oli välja lülitatud, samuti ei olnud ta pärast 29. juunit maha jätnud ühtegi elektroonilist jälge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles