Rüütelmaa ei poolda linnas kiiruspiiri langetamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvo Rüütelmaa
Talvo Rüütelmaa Foto: Priit Simson

Politsei- ja piirivalveameti Põhja prefektuuri prefekt Kristian Jaani kirjutas mõne päeva eest Postimehes, et jalakäija ellujäämise tõenäosus autoõnnetuses sõltub sõiduki kiirusest, mistõttu kutsus ta asula sees lubatud sõidukiirust vähendama, kuid Tallinna liikluskorralduse juht Talvo Rüütelmaa ei näe selles lahendust ohutusega seotud probleemidele.

Rüütelmaa sõnul on piirkiiruse vähendamise ettepanekut aastate jooksul korduvalt arutatud, kuid veenvaid argumente selle rakendamiseks pole lõpuks leitud. Ta selgitas, et ajal, mil jalakäijaid on liikluses palju, on ka autosid liikluses palju ning tiheda liiklusega teedel ei saa autod praegugi sõita kiiremini kui 40 km/h.

Tema arvates peaks esimene eesmärk olema panna autojuhid pidama kinni piirkiirusest 50 km/h, sest raskete tagajärgede õnnetused pole juhtunud mitte seetõttu, et auto on sõitnud 50 km/h, vaid märksa kiiremini. «Kui paneme üles 40 km/h märgi, on ikka keegi, kes sõidab 100 km/h. Ja öösel, kui jalakäijaid praktiliselt pole, pole mingit põhjust, et peaks sõitma 40 km/h,» sõnas liikluskorraldaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles