Pardid vallutasid Lasnamäel poe-esise

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lasnamäel kaubanduskeskuse ees, kus liigub alati palju inimesi, talvituvad juba mitu aastat sajad pardid, kes on poe-esise platsi põhjalikult ära reostanud.


Lasnamäe keskuse juures Maxima poe ees katab maad sulavee, lume, mustuse ja lindude väljaheidete segu. Paljud kohalikud elanikud toovad lindudele süüa, kirjutab venekeelne Postimees.

Poest väljuvatel inimestel on kombeks visata äsja ostetud saiast mõned tükid lindudele, kes on ennast talve jooksul korralikult täis söönud. Päevasel ajal on kaubanduskeskuse ümber sadu linde ning igaüks neist jätab oma seedeprotsessi jäljed maapinnale.

Pardi väljaheited, nii nagu teistegi mets- ja kodulindude ekskremendid võivad inimesel põhjustada näiteks ornitoosi. Linnusõnnik on eriti ohtlik siis, kui see kuivab ära ning muutub tolmutaoliseks pulbriks, mille osakesed võivad inimesel allergiat põhjustada.

Linna Tervisekeskuse perearst Andrei Borissov nentis kahetsusega, et talvisel ajal on linnas üha rohkem linde. «Haigestumised tõbedesse, mis levivad lindude väljaheidete kaudu, on küllaltki harvad. Kuid ma ei soovitaks riskida, sest nakatumise oht on alati olemas. See oht varitseb eriti tänaval mängivaid lapsi, kelle kätelt võivad pisikud suhu sattuda,» hoiatas arst.

«Koerad tekitavad palju rohkem probleeme ja mustust. Ma olen alati linde toitnud ja toidan edaspidigi. Ja seda teevad ka minu lapsed ja lapselapsed,» ütles üks lindudele süüa visanud pensionär.

Lasnamäe linnaosavalitsus on probleemiga kursis ning tegeleb sellega. «Me oleme sellest teadlikud ja plaanis on paigaldada märgid, mis keelavad lindude toitmise. Kevadise heakorrakuu raames tahame selle platsi puhtaks teha,» ütles linnaosavalitsuse avalike suhete nõunik Johannes Merilai.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles