Politseis alustab tööd mitukümmend uut koera

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere politseijaoskonna koerajuht Reimo Nõmme võttis esmaspäeva õhtul Tallinna sadamas vastu uue sõbra ja kolleegi, Soomest saabunud Belgia lambakoera kutsika Asmo, kes sündis 23. jaanuaril.
Rakvere politseijaoskonna koerajuht Reimo Nõmme võttis esmaspäeva õhtul Tallinna sadamas vastu uue sõbra ja kolleegi, Soomest saabunud Belgia lambakoera kutsika Asmo, kes sündis 23. jaanuaril. Foto: SANDER ILVEST/

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) kavatseb 2020. aasta lõpuks oma töö tõhustamiseks juurde soetada veel mitme tosina jagu neljajalgseid kolleege.

Sel aastal on PPA pere kasvanud kahe teenistuskoera võrra. Märtsi algul asus Põhja prefektuuri koerajuht Leonid Stepanov välja õpetama viiekuust Saksa lambakoera kutsikat Toranit, kellest peaks juba mõne aasta pärast saama töökas jälgiajav patrullkoer. Eile õhtul võttis aga Rakvere politseijaoskonna koerajuht Reimo Nõmme Tallinna sadamas vastu uue sõbra ja kolleegi, Soomest saabunud Belgia lambakoera kutsika Asmo, kes pole veel kahekuunegi. Ka temast treenitakse usin patrullkoer.

Igal aastal täieneb PPA teenistuskoerte pere keskmiselt kümne kutsika võrra, kuid samal ajal saadetakse sama palju neljajalgseid ka pensionile.

Teenistuskoerte arengukava järgi peaks 2020. aasta lõpuks PPA ridades teenima aga juba 108 väljaõpetatud looma. Teisisõnu tahetakse esimest korda teenistuskoerte arvu nelja aasta jooksul suurendada tervelt veerandi võrra.

Praegu on PPAs kokku 76 koera, kellega tegeleb 69 koerajuhti ehk politseinikku. Koerajuhid võtavad kutsika koju, treenivad teda iga päev ja asuvad hiljem temaga koos tööle. Neli aastat tagasi oli koeri 76 ja koerajuhte 63. Seega ei ole arvud kuigi palju muutunud. Viimastel aastatel ongi PPA teenistuskoerte arv kõikunud 75 ja 82 vahel.

Julge eesmärk saaks saavutatud, kui soetada sel ja kolmel järgneval aastal umbes kaheksa kutsikat aastas rohkem ehk keskmiselt 18 koera aastas. See omakorda aga tähendab, et PPA peaks tööle võtma ka üle 15 koerajuhi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles