Reinsalu otsekaebuste plaani ei kinnitatud

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Anvelt.
Andres Anvelt. Foto: Eero Vabamägi

Siseminister Andres Anvelt ei kooskõlastanud täna justiitsminister Urmas Reinsalu plaani muuta Eesti põhiseaduslikkuse järelevalve korda ja lubada kõigil pöörduda oma õiguste kaitseks otse riigikohtusse.

Anvelt teatas justiitsministeeriumile, et siseministeerium ei pea võimalikuks põhiseaduslikkuse järelevalve kohtumenetluse seadust muutva eelnõu väljatöötamise kavatsust (VTK) kooskõlastada. Tema sõnul ei anna VTK muudatusega kaasneda võiva mõju olulisust arvestades piisavat selgust ega kindlust selles, kas muudatuse vajadus kaalub üles muud võimalikud tagajärjed.

Justiitsministeerium teatas kuu algul kooskõlastusringile saadetud väljatöötamiskavatsuses plaanist lubada otse riigikohtusse pöörduda inimestel, kelle põhiõigusi on mõne õigusaktiga rikutud ja kel pole muud võimalust oma õigusi kohtus kaitsta. Plaani põhjendades viitas ministeerium Sergei Brusilovi kaebusele kui ainsale individuaalkaebusele, mida riigikohus seni on menetlenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles