Vanemkomissar lubab lapse vanemad leida

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Pärkna
Priit Pärkna Foto: AFP / Scanpix

Põhja politsei kriminaalosakonna vanemkomissar Priit Pärkna lubab tühermaalt leitud tüdruku vanemad üles leida. Iseasi, kas see juhtub kohe või alles aastate pärast.


Mis seisu lapse vanema või vanemate otsingud esmaspäeva õhtuks jõudnud on?


Otsime edasi. On tulnud väga palju vihjeid, mida kontrollime. Kuid esialgu pole need tulemust andnud. Seetõttu ootame endiselt vihjeid.



Et te pole vaatamata meedias tehtud kärale siiani õiget vihjet saanud, tähendab ilmselt, et lapse vanemad olid inimesed, kelle tutvusringkonnas ei loeta ajalehti ega vaadata uudiseid.


See on võimalik.



Põhimõtteliselt pole teil praegu ühtegi infokildu, mille põhjal edasi liikuda? Lapsevankris polnud midagi, mis viitaks tema võimalikule päritolule, ja nii väike laps ei reageeri vene- ega eestikeelsetele fraasidele?


Ma ei laskuks praegu veel detailidesse, kuid eks iga kriminaalpolitseiniku unistus on, et kuriteokohal oleks maas kahtlustatava mahavisatud sigaret ja tema visiitkaart.



Kui me ka teaks, mis keelele laps reageerib, oleks vale keskenduda tema vanemate otsimisele ainult vene- või eestikeelsest elanikkonnast. Jääb ju võimalus, et üks tema vanem räägib eesti ja teine vene keelt.



Aga uurimisversioone on praegu kaks: et lapsevanem jättis tüdruku meelega maha või et lapsevanem langes mõne kuriteo ohvriks ja laps toodi tühermaale lootuses, et sealt ta leitakse?


Eks versioone on mitmeid, kuid ma ei saa neid avalikkuse ees lahti rääkida. Meie jaoks on kõige tähtsam, et laps ise on praegu elus ja terve ning kindlates kätes.



Must lapsekäru on kindlasti täis tema ema, isa ja võimalik, et isegi potentsiaalse mõrvari sõrmejälgi. Need tuleks nüüd aastatega kogutud andmebaasist lihtsalt üle kontrollida.


Ekspertiisid võtavad veidi aega. Kuid me ootame nende tulemusi.



Kui optimistlik te selle juhtumi lahendamise asjus olete?


Suhteliselt optimistlik. Kui ma seda poleks, oleks Põhja politsei kriminaaljälituses midagi tõsist lahti.



Me saame selle juhtumi lahendatud. Kas see juhtub täna, homme, nädala, kuu, aasta või paari pärast, seda ma öelda ei oska.



Aeg ei ole praegu ka enam tähtis. Oluline on, et me selle lahenduseni lõpuks jõuame, ja selles suhtes olen ma tõesti optimistlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles