Tallinnas tahab õppekeele erandit kolm kooli

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Haridus- ja teadusminister Mailis Repsi eelmisel kuul omajagu kriitikat saanud plaan anda mõnele vene koolile keelenõudest kinni pidamisel vabamad käed ei ole veel õiget hoogu sisse saanud.

Veebruari algul teatas Reps, et kui mõni vene kool peaks õppekeele erandit taotlema, siis tõenäoliselt nad selle ka saaksid. Jutt käis ministeeriumi plaanitavast pilootprojektist, milles osalevad vene koolid ei pea ilmselt gümnaasiumiastmes kinni pidama senisest 60:40 keelenõudest, kuid peavad jõudma kõrgemale keeletasemele, kui seni on nõutud.

Veebruaris ei olnud ministeeriumi lauale jõudnud ükski taotlus. Projektis osaleda soovivate koolide hoolekogud peaksidki oma taotlused esmalt saatma omavalitsusele. Ministeeriumi plaan oli kõigepealt taotlused ära oodata ja seejärel märtsis-aprillis paberile panna projekti esialgse kontseptsiooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles