Obama edu suurenes veelgi

Jürgen Tamme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viimase teledebati eel on demokraatide presidendikandidaadi Barack Obama edu vabariiklasest pearivaali John McCaini ees kasvanud kuuele protsendile.


Täna avaldatud Reuters/C-SPAN/Zogby arvamusküsitluse kohaselt toetab päev enne viimast kolmandat teledebatti Obamat 49  ja McCaini 43 protsenti uurimuses osalenud ameeriklastest, kirjutas Reuters.

Pollster.comi andmetel, mis arvutab erinevate arvamusküsitluste keskmise, on Obama toetus 49,9 protsenti ja McCainil selgelt vähem - 42,9.

McCain teeb täna teatavaks oma kava finantskriisist välja tulemiseks ja loodab sellega koguda lisahääli.

Obamat toetavad üha rohkem sõltumatud hääletajad niinimetatud võtmeosariikides, kelle seas on tema toetajaid 17 protsendipunkti võrra rohkem. Illinoisi senaatori selja taga on ka 11 protsendi võrra rohkem naisi, samuti noori valijaid.

Obama võib arvestada ka mustanahaliste ja üllatuslikult ka üle 65-aastaste valijate häältega, samuti on kasvanud tema toetus latiinode, katoliiklaste ja väiksema sissetulekuga valijate hulgas.

72-aastast Arizona osariigi senaatorit McCaini toetavad aga peamiselt kõrgema sissetulekuga valgenahalised mehed, katoliiklased ja kõrgema palgaga valijad.

Neli protsenti valijatest pole siiani otsustanud, kelle poolt nad novembris toimuvatel presidendivalimistel hääletavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles