IRLi bändipoisid uue juhi otsinguil (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Jämedalt ei taha öelda, aga peenelt ei oska,» kõlas Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) laupäeval kogunenud volikogu järel põlisismaaliitlaste lootusetu tõdemus. Senise juhi Margus Tsahkna umbusaldamine asetas kogu erakonna saatuse võbiseval kandikul Res Publica leeri kätte.

IRLi volikogu, mis jättis erakonna esimehe Margus Tsahkna viimasel katsel erakonna avatumaks ja nüüdisaegsemaks muutmise plaaniga üksi, pani laupäeval valimisliitude konverentsi korraldanud Vabaerakonna ja eile kongressi pidanud Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) rõõmust käsi hõõruma: üks konkurent 2019. aasta riigikogu valimistel vähem.  

Nii mõnedki Tsahkna püüdlustele kaasa elanud erakonnaliikmed tunnistasid, et kõigepealt tuleb ära oodata 13. mail kogunev suurkogu, kus valitakse uus juht, ning seejärel edasi vaadata. Volikogu järel oli üks enesekindlamaid esinejaid volikogu esimees Helir-Valdor Seeder, keda sooviks Siim Kiisleri eestvedamisel tegutsev Tsahkna vastasmeeskond kõige meelsamini uue juhina näha. Seeder teatas, et kui ettepanek tehakse, siis kaalub ta seda tõsiselt.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles