Ivar Soopan: turistide vangistajad võisid olla Hizbollah’ võitlejad

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivar Soopan
Ivar Soopan Foto: Peeter Langovits

Aastaid tagasi Liibanonis lühiajaliselt pantvangis olnud ajakirjaniku Ivar Soopani sõnul võisid Eesti turistid pantvangi võtta Hizbollah’ võitlejad.

Kümmekond korda ajakirjanikuna ja eraisikuna Liibanonis viibinud ja 2006. aasta suvel pantvangis olnud Lääne Elu peatoimetaja Ivar Soopan ütles ERR Uudistele, et kui teave Eesti turistide kinnivõtmisest vastab tõele, siis võivad selle taga olla Hizbollah’ võitlejad või mõni palestiinlaste rühmitus.

Soopan ütles, et Zahle linn asub Bekaa orus, mis on tervenisti Hizbollah’ kontrolli all, kuid lisas, et selle võitlejad tõenäoliselt ei kasutaks pantvangide kallal vägivalda.

«Nad on julmad ja karmid mehed küll, aga hoiavad šiiitidena oma maal vägagi rangelt kinni islamireeglitest,» ütles ta ja lisas, et arvab, et eestlasi koheldakse viisakalt.

«Turistid võisid silma jääda liigse pildistamise või filmimisega, see äratab tähelepanu ja üldiselt on see Bekaas Hizbollah' sõdurite silme all keelatud,» otsis Soopan eestlastega juhtunule põhjendust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles