Reaktsioon USA superpommile: Trumpist Talibanini (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
GBU-43 ehk MOAB ehk «kõigi pommide ema».
GBU-43 ehk MOAB ehk «kõigi pommide ema». Foto: Reuters/ScanPix

Washingtoni ja Kabuli esindajad rõhutasid tsiviilohvrite puudumist, ISIS väitis, et ka nemad ei kandnud kaotusi, ning kohalik külarahvas arvas, et tegu oli lihtsalt igapäevase pommitamisega – sellised olid esimesed reaktsioonid kõigi pommide ema ehk GBU-43 kasutamisele ISISe tunnelikompleksi purustamiseks Afganistani Nangahari provintsis.

USA armee

Praegu Afganistanis teenivaid Ühendriikide vägesid juhtiv kindral John Nicholson teatas eile Kabulis antud pressikonverentsil, et see pomm oli õige relv õige sihtmärgi pihta.

«Vaenlane oli rajanud punkrid, tunnelid ja laiad miiniväljad ning seda relva kasutati nende takistuste kõrvaldamiseks, et me saaksime jätkata pealetungi Lõuna-Nangaharis,» selgitas Nicholson.

President Trump

Kui pressikonverentsil pommi kohta päriti, vastas Donald Trump kiitusega maailma parimale sõjaväele. «Me andsime neile täieliku loa ja seda nad teevad, ning, ausalt öeldes, seepärast on nad viimasel ajal nii edukad olnud,» tunnustas ta.

Afganistan

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles