Reisikülje lühiuudised

Reisile.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piloot Marko Valtonen
Piloot Marko Valtonen Foto: Finnair

Kuidas valida turvalist lennufirmat?

Piloot Marko Valtonen on Finnairi lennukitega lennanud juba 26 aastat ning oli lahkesti nõus vastama Postimehe lugejate küsimustele. Tema vastused on ilmunud juba neljal varasemal nädalal ning ilmuvad veel ka järgmisel nädalal.

Millise istme valiksite, kui oleksite tavareisija?

Minule sobivad kõik istmed!

Milline linn näeb ülevalt kõige parem välja?

Suured linnad on imelised, näiteks tuledes New York ja Shanghai.

Miks ei näita piloodid end reisijatele enne lendu või ei jagata infot nende karjäärist, et saaksime neid paremini usaldada?

Info jagamine enne lendu oleks äärmiselt ajamahukas ja kulukas – Finnairil on 250–300 lendu päevas.

Jaapan mattub kirsiõitesse

Kuigi ilmad ei ole Jaapanis veel kõige soojemad ja turistid võiksid oodata päikeselisemaid päevi, tasub ka praegusel ajal seda kauget riiki külastada.

Esimesed puud saavad õied külge Lõuna-Jaapanis ja nii liigub õiteilu vaikselt üle terve saareriigi. Lõpuks on puud (pildil kirsid Tokyos) täisõites ning jõe- ja tänavaäärsed kaetud roosa katusega.

Miks tekitab lendamine inimestes ärevust?

Lennuki kitsastes tingimustes toimub korraga hulk asju, mis võivad tekitada paanikat ja ärevust ka nendes inimestes, kellel tavaliselt selliseid probleeme ei ole. Kuigi paljud reisijad ei põe kõrgusekartust või klaustrofoobiat, võib see lennukis ootamatult tekkida, vahendas Business Insider.

Alates hetkest, mil saabume lennujaama, satume mõnevõrra ebatavalistesse olukordadesse ja kuna meie organism peab hakkama saama mitme stressiteguriga korraga, tekitab see lõpuks ka ärevuse. Kõigepealt võitleme hirmuga suure rahvahulga ees, lennukisse astudes ja võõraga külg külje kõrval istudes võib meid kimbutada hirm võõraste ees. Seejärel võtab võimust põhjendamatu hirm alla kukkuda.

Number

7000

eurost algavad ja 12 000 euroni küündivad Põhja-Inglismaal Yorgis avatud lahutushotelli pakettide hinnad.

Üks Bangkoki sümboleid keelatakse ära

Nii Tai üldiselt kui ka selle pealinn Bangkok on tuntud imehea tänavatoidu poolest, kuid nüüd on riik võtnud nõuks tänavatelt toidukauplejad minema saata.

Väikestele tänavatele võivad kaupmehed alles jääda, kuid suuremate teede ääres keelatakse ära igasugune müügitegevus, olgu siis riiete, nuudlite või krõbedate putukate pakkumine, vahendas news.com.au. «Seda ei lubata hügieeni ja korra huvides,» sõnas Bangkoki kuberneri peanõunik.

Samas on kohalikud arvamusel, et see korralagedus on osa linna võlust; samuti on seal väga odav einestada, kausi nuudleid võib saada vaid euro eest. «Kui tahate tänavad kaupmeestest puhtaks teha, siis pühiksite just nagu meie kultuuri minema,» sõnas üks reisikorraldaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles