Automaksu ei tule, tervishoid saab raha juurde

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TALLINN, EESTI, 19AUG16.
Haigekassa nõukogu koosolek. SVEN SESTER, JEVGENI OSSINOVSKI.
lt/Foto: LIIS TREIMANN
TALLINN, EESTI, 19AUG16. Haigekassa nõukogu koosolek. SVEN SESTER, JEVGENI OSSINOVSKI. lt/Foto: LIIS TREIMANN Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Valitsuskabinet kiitis eile õhtul heaks riigi nelja aasta eelarvestrateegia, millega muu hulgas otsustati loobuda autode maksustamise plaanist ning anda tervishoidu nelja aasta kestel juurde kokku 215 miljonit eurot lisaraha.

Isamaa ja Res Publica Liitu (IRL) kuuluv rahandusminister Sven Sester ütles Postimehele, et valitsuskabinet otsustas autode keskkonnalõivu mitte kehtestada. Tema sõnul polnud IRL rahul lahendusega, mis suurendaks liiklejate maksukoormust.

«Kuna nüüd oli riigi eelarvestrateegia võimalik kokku panna ilma uut maksu kehtestamata, tegime ettepaneku, et seda ei tuleks,» ütles Sester, kelle sõnul on erakond olnud vastu nii auto- kui ka näiteks kinnisvaramaksule. Tema sõnul toetasid eile ka koalitsioonipartnerid ettepanekut automaksu kehtestamise plaaniga mitte edasi minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles