Kultuuriministeerium saab raha muinsuskaitsereformiks

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Saar.
Indrek Saar. Foto: Erik Prozes

Valitsuskabinetis andis eelarvestrateegiaga raha kultuuritöötajate palgatõusuks, aga ka huvitegevuse toetussüsteemi kehtestamiseks ning kauaoodatud muinsuskaitsereformiks.

Kui sel aastal tõusis riigilt palka saava kultuuritöötaja brutotöötasu alammäär 942 euroni kuus ehk 13,5 protsenti, siis kultuuriminister Indrek Saare (SDE) sõnul on palgatõus prioriteet ka eelarvestrateegias. Aastatel 2018–2021 on kultuuritöötajate palkadeks tema sõnul ette nähtud 52 miljonit eurot lisaraha, mis võimaldab liikuda kõrgharidusega kultuuritöötajatele lubatud miinimumi tõstmise tempos.

«Töötasu alamäära jõuline tõstmine peab jätkuma, et aastaks 2020 prognoositav keskmine palgatase kätte saada. See on eesmärk, mille oleme kultuuritöötajatega kokku leppinud alusdokumendis «Kultuuripoliitika põhialused aastani 2020»,» ütles Saar ja lisas, et motivatsiooni hoidmiseks tuleb tegeleda ka nende riigilt palka saavate kõrgharidusega kultuuritöötajatega, kelle palk on juba praegu alammäärast kõrgem, samuti tugiteenuseid pakkuvate töötajatega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles