Muuseumitöötaja: joobnud turistide tõttu tuleks kodukaitsjate üritus ära jätta

Raul Sulbi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare linna kodulehekülg..
Kuressaare linna kodulehekülg.. Foto: .

Saaremaa muuseumi töötaja soovitab ära jätta Soome ja Eesti naiskodukaitsjate ühisürituse, viidates Vabadussõja mälestussamba juures urineerinud Soome turistmidele.

Saaremaa muuseumi töötaja Raul Salumäe tuli teisipäeva hommikul välja mõttega, et kolmapäevaks planeeritud Eesti Naiskodukaitse ja Soome Lotta-Svärdi ühisnäitus «Õed Soome lahe kahelt kaldalt» tuleks ära jätta, kirjutas Oma Saar.

«Minu isiklik seisukoht oli vaid ettepanek korraldajaile seda võimalust kaaluda ja ei midagi enamat,» ütles muuseumi kultuurharidustöö osakonna juhataja Salumäe.

Säärase ettepaneku põhjuseks oli eilse ajalehes Meie Maa esiküljelugu Soome turistide ebasündsast käitumisest Kuressaares Vabadussõja ausamba juures.

Nimelt rüvetasid turistid reedel Kuressaare kesklinnas Vabadussõja sõduri monumenti, pannes selle juures toime kollektiivse urineerimise.

Salumäe sõnul ei ole kujunenud olukorras sellise mastaabiga ürituse nagu ühisnäitus ärajätmine siiski võimalik ja ilmselt ka vajalik.

«Ammugi pole sünnis just muuseumil mingite ülekäte läinud kaakide tempudest põhjustatud hetkeemotsiooni mõjul kaua aega ettevalmistatud ja üllastest eesmärkidest kantud üritust ära jätta,» selgitas Salumäe.

Ta usub, et kahe riigi õiguskaitseorganid teevad liigse kärata oma tööd ning kuna Soome busse ei liigu Saaremaal väga palju, pole raske ka linnasüdame peatumiskeelualal metsapeatuse korraldanud bussijuhi jälile jõuda.

Saaremaa muuseumi teadusdirektor Olavi Pesti toonitas, et tegemist ei olnud mingil juhul muuseumi-poolse seisukoha ega ettepanekuga Eesti-Soome ühisnäituse Saaremaale toojatele.

Pesti lisas, et tema arvates ei ole mingit vahet, kas meie monumendi juures urineerivad soomlased, inglased, eestlased, venelased või hiinlased – purjutamine on purjutamine ja huligaansus on huligaansus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles