Lihasööjate kaitseks: kui sööd ainult porgandit, siis sured varsti ära (9)

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Illustratsioon Kristina Herodes

Kas olete märganud, et neid, kes julgevad tunnistada, et armastavad ja söövad liha, vaatab osa kaaskodanikke üha imestavama ja järjest halvustavama pilguga, nagu oleks lihasööjad jäänud kinni ürg- ja keskaega? Häälekas vähemus on leidnud veel ühe enamusrühma, kelle kallal oma hambaid teritada. Aga sedapuhku on vähemuse vastane väga tugev, heas ja terves toitumuses.

Neid pole vähe, kes lihast on loobunud, nagu ka neid, kes lihasööjaile viltu, varjamatu halvakspanuga vaatavad. Selle kohta, kui palju on Eestis taimetoitlasi, pole andmeid kuskilt võtta. «Aga nad on hakanud endast rohkem märku andma,» lausub Tagli Pitsi, tervise arengu instituudi (TAI) toitumise valdkonna ekspert.

Lihasööjaist näib olevat kujunemas järgmine enamusgrupp, kes langeb hääleka, sedapuhku liha mitte sööva vähemuse kriitika alla. Olgu vähemuse põhjendused oma sõnakusele millised iganes: alates uskumusest, et elu ilma lihata on lihtsalt tervislikum, ning lõpetades sellega, et pole eetiline oma kõhu täitmise nimel kedagi tappa. «Taimetoitlastel on süda rahul, et nemad ei ole andnud panust sellesse, et nende pärast on keegi surnud,» oletab Pitsi.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles