Suursaadiku kinnitusel ei ole Venemaa sekkunud Eesti siseasjadesse (11)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa suursaadik Eestis Aleksandr Petrov.
Venemaa suursaadik Eestis Aleksandr Petrov. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Venemaa loodab, et pronksiöö rahutuste käigus hukkunud Dmtiri Ganini tapjad leitakse, sest alles siis saaks lugeda juurdluse lõppenuks, ütles reedel ETV uudistesaatele «Aktuaalne kaamera» Venemaa suursaadik Eestis Aleksandr Petrov.  

Tema sõnul ei sekkunud Venemaa siis rahutusteni viinud sündmustesse ega sekku ka nüüd Eesti siseasjadesse.

Pronksiöö rahutustest kümne aasta möödumise puhul kokku kutsutud pressiüritusel ütles suursaadik Aleksandr Petrov, et eelkõige on Moksva huvitatud sellest, et Venemaa kodaniku tapmise uurimine jõuaks Eestis lõpule.

Kuigi Dmitri Ganini surmast möödus neljapäeval kümme aastat, mis tähendaks süüteo aegumist, ei lõpeta Põhja ringkonnaprokuratuur veel juhtunu uurimiseks käivitatud kriminaalmenetlust.

«Kümme aastat on pikk aeg, kui rääkida konkreetsest kriminaalkuriteost. Ja seetõttu, kui uurimine pole viidud lõpule, siis tuleb rääkida ka sellest, et uurimistööd pole tehtud piisavalt. Ja rahule võib jääda ainult siis, kui õnnestub võtta raske kuriteo sooritanud isik vastutusele,» ütles Petrov.

Justiitsminister Urmas Reinsalu sõnul on uurimine lõpusirgel ja paraku jääb Ganini surma põhjustaja leidmata.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles