Ratas: julgeolek algab perekonnast

Joosep Värk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Jüri Ratas (vasakul) vestlemas loo autoriga Stenbocki majas. Valitsusjuhi juttu kuulavad laua ääres ka tema nõunikud.
Peaminister Jüri Ratas (vasakul) vestlemas loo autoriga Stenbocki majas. Valitsusjuhi juttu kuulavad laua ääres ka tema nõunikud. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Keskerakonna ja valitsuse juht Jüri Ratas on seisukohal, et Eesti julgeoleku tagamiseks tuleb tegeleda ka iibeprobleemiga. «Julgeolekut tagataksegi oma rahvale ja riigile, ning mis riik see on, kui siin ei ela mingil hetkel enam ühtegi inimest?» küsib ta.

- Eesti julgeoleku puhul räägitakse väga palju NATOst, liitlastest ja sõjatehnikast, aga kas olete minuga nõus, et julgeoleku tagamine on tegelikult peidus peaaegu kõigis eluvaldkondades: haridussüsteemis, sotsiaalsüsteemis, meditsiinis, keskkonnakaitses?

Julgeolekupoliitika alusdokumendi eelnõu seda just käsitlebki. Esmakordselt on see riigikantselei all ja peaministri kaitsta riigikogus. See käsitlebki terviklahendust Eesti ühiskonnast, aga ka terviklahendust valitsuse sektoris. Kindlasti ei alga julgeolek  riigikogust või Stenbocki majast, vaid meie perekonnast. See algab meie lastetoast, lasteaiast, koolist ja kasvab sealt edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles