Venemaa ja Rootsi tegid lisaaja-ajalugu

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi ründaja Victor Rask ei suuda üle mängida Venemaa väravavahti Andrei Vasilevskit.
Rootsi ründaja Victor Rask ei suuda üle mängida Venemaa väravavahti Andrei Vasilevskit. Foto: WOLFGANG RATTAY/REUTERS/Scanpix

Eile algas jäähoki MM, mille avamängus olid Kölnis vastamisi Rootsi ja Venemaa, kes tegid tänu 1:1 viigiga lõppenud normaalajale lisaaja-ajalugu.

Nimelt otsustas Rahvusvaheline Jäähokiliit (IIHF) eelmise aasta MMi järel, et alagrupiturniiri lisaaegasid mängitakse edaspidi nii, et kummastki võistkonnast on lisaks väravavahile jääl vaid kolm mängijat. Ehk kui siiani vähendati lisaajaks tavakoosseise ühe, siis nüüd kahe mängija võrra.

MM-tasemel osutusid sellise formaadi esimesteks proovijateks Venemaa ja Rootsi. Nähtud jäähoki oli harjumatu, aga haarav. Sisuliselt iga kord, kui emb-kumb meeskond natukenegi eksis, avanes vastasel kontrarünnak. Kui aga see omakorda luhtus, tuli kontra vastu, sest esmase rünnaku sooritajal oli kaitses maksimaalselt üks mängija. Vahel polnud sedagi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles