Kaljulaid ja Niinistö väljendasid ühist muret kliimamuutuste pärast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Presidendid Kaljulaid ja Niinistö keskendusid kohtumisel Euroopa julgeolekule.
Presidendid Kaljulaid ja Niinistö keskendusid kohtumisel Euroopa julgeolekule. Foto: Raul Mee/Vabariigi Presidendi kantselei

President Kersti Kaljulaid kohtus Eestis oma Soome kolleegi Sauli Niinistöga, et arutada Euroopa julgeolekuküsimusi, samuti väljendasid riigipead ühiselt muret kliimamuutuste pärast.

President Kersti Kaljulaid ja Soome riigipea Sauli Niinistö keskendusid laupäeval Kadriorus toimunud kohtumisel nii Läänemere regiooni kui ka laiemalt kogu Euroopa julgeolekule, teatas presidendi kantselei.

Samuti väljendasid riigipead ühist muret kliimamuutuste üle, sest kestliku Euroopa ja puhtama elukeskkonna tagamine on ka üks Eesti eesistumise prioriteete.

«Eesti ja Soome jaoks on oluline stabiilsus nii Läänemerel kui ka kogu Euroopas. Eesti ja Soome vahel on aastaid toiminud hea kaitsealane koostöö,» kommenteeris Kaljulaid pärast kohtumist mõlema naaberriigi ühiseid prioriteete.

Kaljulaid ja Niinistö arutasid ka Euroopa tulevikku seoses Ühendkuningriigi lahkumisega Euroopa Liidust ja Eesti Euroopa Liidu eesistumist.

Niinistö, kes esines laupäeval Lennart Meri konverentsil avasõnavõtuga, viibib Eestis Kaljulaidi kutsel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles