Keda Keskerakond lollitab? (8)

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigihalduse minister Mihhail Korb käis teisipäeval Haapsalus kohtumas veteranidega, kus ta rakendati Keskerakonna valimisvankri ette.
Riigihalduse minister Mihhail Korb käis teisipäeval Haapsalus kohtumas veteranidega, kus ta rakendati Keskerakonna valimisvankri ette. Foto: Urmas Lauri / Lääne Elu

Viimaste küsitluste järgi Eestis populaarsuselt teiseks erakonnaks langenud Keskerakond peab hakkama veelgi meeleheitlikumalt pingutama, et oma esipositsioon Reformierakonna käest tagasi saada. Vaadates aga Keskerakonna ligi 200 päeva pikkust peaministriparteiks olemise aja käitumist, moondumist, vastuolulisust, on kõigile valijatele ühtviisi meeldida keeruline.

«Kui Mihhail Korb on öelnud, et Eesti peaks NATOst välja astuma või et me ei peaks seal olema, siis see on valitsuspartei mõjuka liikme seisukoht ja sellisena muutub see peaministripartei seisukohaks,» tõdes kommunikatsiooniõppejõud Agu Uudelepp. «Keskerakond lollitab ennast ise. Nad ei ole ära harjunud olukorraga, et nende sõnadel on kaal.»

««Keda Keskerakond lollitab?» asemel võiks küsida «Kes see nii loll oli, et uskus Keskerakonna ümbersündi pärast esimehe vahetust?»» imestas sotsioloog Juhan Kivirähk. «Muidugi oleks oodanud, et valitsusse pääsenud erakond vähemalt üritab teeselda üksmeelt ning tuntumad erakonna liikmed väldivad rumalat soleerimist. Aga sellise ühtsuseni jõudmine võtab aega.» (Loe lisaks kommentaare – T. K.)

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles