Liibüa pealinnas hukkus lahingus 28 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lahingusuits Tripoli kohal.
Lahingusuits Tripoli kohal. Foto: MAHMUD TURKIA/AFP

Liibüa pealinnas Tripolis sai reedel lahingus ÜRO toetatud ühtsusvalitsusele (GNA) lojaalsete jõudude ja rivaalitseva omakaitseväe vahel surma vähemalt 28 ja haavata pea 130 inimest, teatas tervishoiuministeerium.

Ministeeriumi eestkõneleja Anwar Frajallah ei osanud öelda, kui palju oli ohvrite seas tsiviilisikuid.

Liibüa ühtsusvalitsusele lojaalne rühmitus Abu Slimi Heidutusjõud kinnitas varem päeval oma Facebooki kontol, et nad kaotasid lahingus vähemalt viis võitlejat.

Ühtsusvalitsuse vastased ütlesid, et nemad ründasid lojalistlikke jõude.

Lahing leidis aset luksusvillade rajoonis, kus kuni märtsini asus endisele peaministrile Khalifa Ghweilile lojaalsete relvarühmituste peakorter. Ghweil tõugati võimult 2016. aasta märtsis ja on keeldunud uut valitsust tunnistamast.

Uudisteagentuuri AFP ajakirjaniku sõnul kostis plahvatusi Abu Slimi, Al-Hadhba ja Salaheddini linnajagudest.

Ühtsusvalitsus süüdistas reedel relvakokkupõrkes Ghweili ja Salah Badi, kes juhivad valitsusvastaste omakaitserühmituste koalitsiooni ja ähvardas "armutu kättemaksuga".

"Nad on ületanud igasugused piirid. Miski neid ei peata - ei usk, tavad ega moraal," märgiti ühtsusvalitsuse ametlikus teadaandes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles