Kontaveidi eakaaslane Ostapenko tegi Läti tennise ajalugu

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Ostapenko.
Jelena Ostapenko. Foto: ERIC FEFERBERG/AFP

TENNIS. Huvitaval kombel kohtusid eile Prantsusmaa lahtiste tennisemeistrivõistluste naiste individuaalturniiri esimeses poolfinaalis kaks sünnipäevalast. 20-aastaseks saanud Läti tennisist Jelena Ostapenko (WTA 47.) ja 28seks saanud Šveitsi esindav Timea Bacsinszky (WTA 31.). Noor Läti tennisist tegi ajalugu ja jõudis karjääri esimese suure slämmi turniiri finaalmatšini. Sellise saavutusega pole varem hakkama saanud ükski Läti tennisist – ei mees ega naine.

Esimese seti võitja selgus kiires lõppmängus, mille võitis Ostapenko 7:4. Teine sett kulges geim-geimis kuni seisuni 3:3, kui Bacsinszky võitis kolm geimi järjest (neist kaks Ostapenko servil) ja seti 6:3. Kohtumise võitja selgus seega otsustavas setis, kus lätlanna 6:3 parem oli.

Prantsusmaa lahtistel reporterina töötav endine tippmängija Marion Bartoli laulis Ostapenkole intervjuu eel ka sünnipäevalaulu. Hiljem tegi sedasama publik. «Olen väga õnnelik ja tänan teid kõiki! Olen õnnelik, et saan oma sünnipäeva sel moel tähistada!» sõnas Ostapenko väljakuäärses intervjuus. «Mängisin agressiivselt ja lõin palli ründavalt, kui võimalus oli. See aitas võita,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles