Vehklejad said ROKilt kingituse

Ott Järvela
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti epeenaiskond
Eesti epeenaiskond Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP

Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) juhatus langetas eile Lausanne'is otsuse 2020. aasta Tokyo suveolümpiamängude võistlusprogrammi kohta, kuhu Eesti suureks rõõmuks lisati teiste seas ka vehklemise naiste võistkondlik epee.

Seni pidid igal olümpial kuuest vehklemisalast kaks piirduma ainult individuaalvõistlusega ja just Eesti paraadala naiste epee pidi olema üks kahest, kes 2020. aastal pausi peab. Nüüd saavad Eesti naisvehklejad aga Tokyos medaleid püüda kahel rindel – nii individuaalselt kui ka võistkondlikult.

«Kahe võistkonnaala puudumine mõjutas negatiivselt vehklemise arengut ja spordialasse tehtud investeeringuid, mistõttu tõime need programmi tagasi. Olümpiale pääsevate vehklejate arv seejuures ei suurene,» selgitas ROKi spordidirektor Kit McConnell. Otsus on lõplik, sest võistlusprogramm kuulub ROKi juhatuse pädevusse ega vaja üldkogu heakskiitu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles