Konservatiivide teine lask endale jalga

Madis Kimmel
, Kanal 12 programmijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Pagana idioot,» on kirjutatud peaministri ametikorteri uksele Downing Street 10. Nii väljendas suhtumist peaministri korraldatud valimistesse ja nende tulemustesse eile väljaanne The New European.
«Pagana idioot,» on kirjutatud peaministri ametikorteri uksele Downing Street 10. Nii väljendas suhtumist peaministri korraldatud valimistesse ja nende tulemustesse eile väljaanne The New European. Foto: Repro

Seitse nädalat tagasi kuulutas Theresa May paljude üllatuseks Suurbritannias välja erakorralised üldvalimised. Kuigi konservatiividel oli juba parlamendis enamus, uskus May, et nad suudavad edu veelgi kasvatada. Nüüd on selge, et May oli laadinud relva, millega tulistas hoopis oma parteile jalga – see juhtus konservatiividega juba teist korda viimase paari aasta jooksul.

Suurbritannia 650-kohalises parlamendis on tooride endise 331 asemel nüüd 318 kohta, mis tähendab, et nad on küll endiselt parlamendi kõige suurem partei, ent enamusest jääb puudu seitse kohta. Reede pärastlõunal Buckinghami palee külastamise järel kinnitas tooride juht Theresa May, et suudab peaministrina jätkata.

Koalitsioon loodetakse luua Põhja-Iirimaa Demokraatliku Liiduga, kellel on uues parlamendis kümme kohta. Eile pärastlõunal kinnitas iirlaste liider Arlene Foster, et nad alustavad Theresa May konservatiividega läbirääkimisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles