Riigikogusse saab 13 asendusliiget

Merje Pors
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu uus koosseis eile parlamendihoonega tutvumas.
Riigikogu uus koosseis eile parlamendihoonega tutvumas. Foto: Peeter Langovits.

Seoses 13 riigikogu liikme volituste peatamisega ja nende suundumisega valitsusse teatas riigikogu juhatus 13 asendusliikme nimed.

Asendusliikmetena pääsevad riigikokku Ülo Tulik, Andre Sepp, Peeter Laurson, Andrus Saare, Andrei Korobeinik, Tõnu Juul, Imre Sooäär, Raivo Järvi, Juku-Kalle Raid, Ülle Rajasalu, Einar Vallbaum, Siim Kabrits ja Liisa-Ly Pakosta, teatab riigikogu pressitalitus.

Samas on juba teada, et Harju maavanem, Reformierakonda kuuluv Ülle Rajasalu jätkab oma senises ametis. «Kaalusin tükk aega poolt- ja vastuargumente. Kui ma oleksin saanud otsemandaadi, siis oleksin kindlasti riigikogus tööle asunud, aga asendusliikmena sinna minna on teine asi,» on ta Postimees.ee’le öelnud.

Rajasalu asendusliikmena pääseb riigikokku Maret Maripuu, kes on Postimees.ee’le kinnitanud, et kavatseb parlamendis tööle asuda.

Lääne-Viru maavanem, Reformierakonda kuuluv Einar Vallbaum otsustas samuti tööst parlamendis loobuda ja jätkab maavanema ametis. Reformierakonna pressiesindaja Silver Puki sõnul saab Vallbaumi asendusliikmena parlamenti Paul-Eerik Rummo.

Täna peatusid riigikogu liikmete Jaak Aaviksoo, Andrus Ansipi, Siim Valmar Kiisleri, Mart Laari, Rein Langi, Jürgen Ligi, Kristen Michali, Urmas Paeti, Juhan Partsi, Keit Pentuse, Hanno Pevkuri, Helir-Valdor Seederi ja Ken-Marti Vaheri volitused riigikogu saadikutena nende nimetamise tõttu valitsuse liikmeteks.

Homme annavad asendusliikmed riigikogus vande.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles