Teeme ise virtuaalreaalsust!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veel huvitavaid projektsioone: 360 kraadi panoraam Kadriorust nn peegelkuulina. Kõik on ühe pildi peal.
Veel huvitavaid projektsioone: 360 kraadi panoraam Kadriorust nn peegelkuulina. Kõik on ühe pildi peal. Foto: Kaido Einama

360 kraadi piltide tegemine ja nende vaatamine on jõukohane igaühele.

Käes on suvi ja ümberringi toimub nii palju põnevat, et selle peab kuidagi jäädvustama. Just nimelt ümberringi: ees, taga, kõrval, üleval ja isegi all. Panoraampildid, mullipildid, 360 kraadi pildid või kuidas neid nimetataksegi – need on jäädvustused, mis salvestavadki kõik igas suunas toimuva ühele pildile. Neid pilte saab igaüks ise teha ning vaadata.

360 kraadi kaamerad maksavad paarisajast eurost keskmise korteri hinnani. Kuid ka mobiiliga võib panoraampilte teha. Põhiline, et nn mull ehk sfäär saaks hiljem nii kokku pandud, et liitekohti poleks näha. Selle teeb ära tarkvara. Kui varem vaadati sfääre arvutist ja mobiilist vasakule-paremale ja üles-alla kerides, siis nüüd on kuum moesõna virtuaalreaalsus – jällegi on olemas odavamaid, lausa papist virtuaalprille. Loomulikult võite soetada ka tuhandete eurodeni küündiva hinnalipikuga tõsiseid profiriistu, millega saab tehismaailma enda ümber igas suunas vaadata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles