Filmiarvustus «Muumia» - turvaliselt jube

Aurelia Aasa
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist.
Kaader filmist. Foto: outnow.ch

«Muumia» andis avapaugu Universali stuudiote platvormile Dark Universe. See hakkab ühendama Universali üllitatud koletisfilme. Peale 1932. aastal ilmavalgust näinud «Muumia» plaanitakse Dark Universe’i logo all ellu äratada ka näiteks sellised õudusklassikud nagu «Frankenstein» ja «Nähtamatu mees». Viimase osas on läbi räägitud juba ka Johnny Deppiga.

«Muumia» («The Mummy») püüab publikut A-listi filmitähtedega. Plakatinäoks on Tom Cruise, kes astub üles eriväelasest aardeküti Nick Mortonina. Koos lahutamatu aardesemu Chris’iga (Jake Johnson) avastavad mehed iidse haua. Ei pea vist mainimagi, et magaja rahu pole ilus segada, ent kui sarkofaag paljastab võimsa deemonprintsessi (Sofia Boutella), on tülitamine isegi eluohtlik. Ent mida muud «Muumialt» oodata, kui mitte võitlust aastatuhandeid vangistuses vaevelnud hingedega, kes teevad kõik, et oma jõud valla päästa.

«Muumia»
USA 2017
Režissöör Alex Kurtzman
Osades Tom Cruise, Russel Crowe
Pikkus 1 tund ja 50 minutit

Idee järgi peaks värske «Muumia» niisiis võluma sünguse ja kõhedusttekitavate judinatega. Brendan Fraseri triloogiale omane indianajoneslik seikluslikkus ongi minema uhutud, ent sellest hoolimata ei sõua «Muumia» koguperefilmi atmosfäärist kaugele. See on mõistetav, sest Dark Universe võib end küll tumedaks kutsuda, ent peab olema sellegipoolest piisavalt pehme, et terve pere saaks kinosaalis popkorni nosida ja meelt lahutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles