Tapmise juba paistnud lahendus jäigi püüdmatuks (3)

Risto Berendson
, uuriva toimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiirabitöötajad on saabunud tänaval lamava Dmitri Ganini juurde. Kaks tundi hiljem suri mees Mustamäe haiglas sisemise verejooksu tõttu.
Kiirabitöötajad on saabunud tänaval lamava Dmitri Ganini juurde. Kaks tundi hiljem suri mees Mustamäe haiglas sisemise verejooksu tõttu. Foto: Kaader Kanal 2 videost

Keskkriminaalpolitsei juhtivaid jälitusametnikke Ago Leis on silmanähtavalt rahulolematu.

«Meil jäi selle pusle kokkupanemisest puudu üks väga väike tükk,» tunnistab ta pärast kümme aastat kestnud uurimist. Ta peab silmas pronksiöö skandaalseima kuritöö, Dmitri Ganini tapmise lahenduseta jäämist.

Kõrvalt vaadates ei paistnud see kõige keerulisem uurimine, sest heinakuhjast nõela taga otsida ei tulnud. Ganini peksmisega seotud kahtlusaluste ring oli politseile teada ja uurijail tuli nende 14 inimese seast, kes Ganinit ööl vastu 27. aprilli 2007 ründasid, kandidaadid lihtsalt ükshaaval välistada.

Kõik algas, kui märatsejad üritasid kesköö paiku Tallinna kesklinnas Tatari tänaval asuvat Woodstocki pubi koos seal olnud eestlastega maha põletada. Eriüksus K puhastas Tatari tänava ja hetkel, kui äsja elusalt sissepõlemist kartnud inimesed pubi keldrist välja tulid, jalutasid sealt mööda Mustveelt pärit Venemaa kodanik Dmitri Ganin ja tema pealinlasest koolivend Oleg Rosenkov.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles