Riigiametnikust ettevõtjaks: eales pole hilja elus pööret teha (1)

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varem pikki aastaid ministeeriumis kontoritööd teinud Reelika Kask peab sellest kevadest Itaalia toidu poodi. «Tahtsin teha midagi, millel on selgem väärtus,» põhjendab ta.
Varem pikki aastaid ministeeriumis kontoritööd teinud Reelika Kask peab sellest kevadest Itaalia toidu poodi. «Tahtsin teha midagi, millel on selgem väärtus,» põhjendab ta. Foto: Eero Vabamägi

Rohkem kui poolteist kümnendit töötas Reelika Kask ministeeriumis. Siis, pärast teise lapse sündi, kolmekümnendate eluaastate lõpus leidis, et aitab küll – teeks midagi uut, täiesti teistsugust. Ja tegigi.

Lapse sünd, öeldakse, muudab elu. Reelika Kase (40) elu oli püsinud muutumatuna, vähemalt töö mõttes, juba poolteist kümnendit. Peaaegu sama palju aastaid, nagu ta vanemal tütrel vanust, oli ta astunud iga tööpäeva hommikul Tallinna kesklinnas sisse kultuuriminiseeriumi, et tegelda sellega, millega referendid ikka tegelevad: alates taotluste menetlemisest ja dokumentide haldamisest kuni lepingute koostamiseni. Kui ta lapsepuhkusele läks, polnud esimese korruse kolleegide seas kedagi, kes olnuks seal temast kauem töötanud.

Ega kontoritööl iseenesest viga olnud. Aga pisipoeg Joosepiga koju jäädes oli viimaks aega – nagu Reelika Kask ütleb – ratta pealt maha astuda ja sügavamalt endasse vaadata: mis tegelikult meeldib ja õnnelikuks teeb. Et siis, kui laps lasteaeda läheb, otsustada, kas astuda käidud rajale tagasi või suunduda kusagile mujale.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles