Raju pidu Kalevi staadionil

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui peaproovi ajal oli eile veel pilvealune ilm, siis tantsupeo ajaks hakkas vihma tibutama, see aga ei võtnud tantsulistel hoogu maha.
Kui peaproovi ajal oli eile veel pilvealune ilm, siis tantsupeo ajaks hakkas vihma tibutama, see aga ei võtnud tantsulistel hoogu maha. Foto: Erik Prozes

Tantsupidu on tore, lapsed tantsivad hästi ja innuga. Sammud ja joonised ei läinud eile sassi isegi siis, kui ammulubatud vihm lõpuks keset pidu, sügisest kõnelevas osas täies mahus kaela sadas.

Peaproov-etenduse eel kostsid Kalevi staadioni kohal kusagil pealpool pilvi mürisevad lennukihääled, aga pilvi eemale ei õnnestunud neil ajada. Ometi sai tantsupeoetenduse suvine pööripäev, suvi koos mehiste häältega ja roigastest lõketega jaaniaja ning hoogsa heinateoga (neidudel ikka andis pikkade sammudega nagu mullu ja muiste üle väljaku, rehad õlal, lipata) täitsa kuivalt lõpule.

Sügiseootus jäi väikeste rohelistes vihmakeepides ja punaste vihmavarjudega võimlemistüdrukute esituses efekti mõttes poolikuks. Tuul oli nii kõva, et platsi peal oleks võinud kümned pisikesed võimlejad nagu fantaasiarikkas lasteraamatus oma punaste vihmavarjudega staadioni kohale lendu tõusta, kui nad oleks oma varju nagu kavas lahti löönud. Või vähemalt oleks võinud taevaavarusse tuule meelevallas kaduda väikesed punased vihmavarjud. Vihmatibakesi tuul juba lennutas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles