Parimad koolilõpetajad pidutsesid roosiaias

Kadri Kuulpak
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

President Kersti Kaljulaid võttis eile Kadriorus vastu parimaid gümnaasiumi-, kutsekooli- ja kõrgkoolilõpetajaid, keda sel aastal oli 1223. 

Gümnaaisumi- ja kutsekoolilõpetajate vastuvõtt algas vihmasajus, kuid juba presidendi avakõne lõpuks võisid pidulikus riides medalistid vihmavarjud kokku pakkida. Pärast seda võttis sõna haridus- ja teadusminister Mailis Reps. Noorte nimel kõneles Kohtla-Järve Ahtme gümnaasiumi lõpetaja Maksim Vladimirov. Pärast ametliku osa lõppu tegi president roosiaiale ringi peale ning lõpetajatel oli võimalus temaga vestelda ja pilti teha. Meeleolu lõi elektronmuusika duo Púr Múdd.

Georg Otsa koolis medaleid ei jagata – parimatele lõpetajatele antakse hõbemärk, mis võrdsustatakse kuldmedaliga. Klaverieriala lõpetanud Elisa Polov, Olga Kreiter ja Ilona Dudnik rõõmustasid vastuvõtukutse üle väga. «Tundub ebareaalne saada oma saavutuste eest niivõrd kõrget tunnustust. See on kindlasti väga motiveeriv ja julgustav,» ütles Polov. «Väga hea tunne on, sest muusikuna saad enda tõestamiseks vaid ühe võimaluse esinemisel,» lisas Kreiter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles