Ivi Eenmaa: Urmas Ott on asendamatu

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Ott väärikate daamide seltskonnas presidendi vastuvõtul 2003. Vasakul Ivi Eenmaa, paremal Raine-Lea Vähi.
Urmas Ott väärikate daamide seltskonnas presidendi vastuvõtul 2003. Vasakul Ivi Eenmaa, paremal Raine-Lea Vähi. Foto: Peeter Langovits

Riigikogu liikme Ivi Eenmaa sõnul on maailmas vähe asendamatuid isikuid ning Urmas Ott on üks nendest.


«Raul Rebane on öelnud, et asendamatuid ei ole olemas. On küll. Urmas Ott on üks nendest,» ütles Eenmaa Postimees.ee'le.

Ta kõrvutas Otti USA legendaarse telemehe Larry Kingiga.

«Ta oleks väärinud jõudma sinna, kus oli Larry King. Meie eesti keel, riigi ja rahva väiksus tõenäoliselt ei võimaldanud tal jõuda sinna, kus oleks olnud tema vääriline koht.»

Eenmaa rõhutas aga Urmas Oti panust Nõukogude Liidu teleilmas. «Üks kuuendik planeedist teadis tänu temale Eestist palju rohkem kui muidu.»

Tuttavate ringis oli Urmas Ott Eenmaa sõnul teistsugune kui teleekraanil. «Ta oli suur kuulaja.»

Kuigi Urmas Ott on ise öelnud, et tal pole sõpru, polnud olukord Eenmaa sõnul nii ning tal oli väike sisering, kellega tal oli usalduslik suhe.

Rääkides Urmas Oti viimastest päevadest, pakkus Eenmaa, et Otile sai saatuslikuks see, et ta oli liiga tugev inimene. «Teda oli liiga palju, et elada võõra abiga,» viitas ta eile tehtud luuüdi siirdamisele.

Eenmaa sõnul oli Ott olnud viimastel päevadel optimistlik. «Ta läks ära Urmas Otina. Väärikalt, nagu suurmehele kohane.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles