Sõõm suve taldrikul

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Britt Paju

Põige peenrasse ja jalutuskäik lähimasse metsasoppi tähendab, et juba pool kesksuvise suvilatoidu tarvis on tehtud. Kukeseentest saab toitva lahtise piruka, kurgist kerge külma supi ja mustikatest suvemaitselise koogi.   

Et südasuvi pakub igapäevaseks einestamiseks tõeliselt värsket aiakraami ja hõrke metsaande, tasub head võimalust kasutada nii palju kui võimalik. Kuid ka puhkamist ei peaks suvemajas unustama – küll purki jõuab kõike head ja paremat hiljemgi pista. Ning kas alati ongi vaja? Enne võiks ikka suu mustikatest korralikult siniseks süüa ja iga kord rattaga läbi metsa sõites mõned kukeseened taskusse toppida. Vahel on kergemast ampsust rohkem rõõmu kui tervest päevast metsas või marjapõõsas rassimisest.

Juuresolevad toidud sisaldavad just parajalt noppimistööd oma peenramaal või lähimas metsatukas, nii et suvist aega jääb ka näiteks hea raamatu seltsis võrkkiike pugemiseks. Linnakividel suvitaja peab aga ette võtma väikese jalutuskäigu turule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles