Viimsi uuteks abivallavanemateks said Jan Trei ja Margus Talsi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimsi vallale on hädasti uut koolimaja vaja.
Viimsi vallale on hädasti uut koolimaja vaja. Foto: Marina Puškar

Viimsi vallavolikogu kinnitas täna vallavanem Haldo Oravase ettepanekul ametisse uued abivallavanemad.

Riigikogus tööle asunud Urve Palo asemele kinnitas volikogu IRLi kuuluva Viimsi vallavolikogu liikme ja endise siseministri nõuniku Jan Trei, kes hakkab koordineerima ja juhtima hariduse, kultuuri ja sotsiaalvaldkonda. Planeerimisvaldkonna abivallavanemana kinnitati ametisse Sotsiaaldemokraatlikku erakonda kuuluv Margus Talsi. Selle abivallavanema koht oli eelmise aasta algusest täitmata, vastavaid ülesandeid täitis Oravas ise.

«Nii hariduse, kultuuri ja sotsiaalvaldkonna kui ka planeerimisvaldkonna küsimused ja otsused on Viimsis ühed tähtsamad – on ju Viimsi vald viimase kümne aastaga kiiresti kasvanud, tõustes elanike arvult Eesti seitsmendaks  kohalikuks omavalitsuseks. Ühtlasi on Viimsi oma elanike keskmise 36 eluaastaga Eesti noorim vald,» ütles Oravas. «Täna volikogus abivallavanemateks kinnitatud Trei ja Talsi olid seni volikogu ning eelarve- ja arengukomisjoni liikmed, kes on Viimsi elu ja oluga pikka aega kursis. Janil on ka varasem vallavalitsuses töötamise kogemus olemas, millest on uues ametis kindlasti kasu.»

«Viimsi valla üheks suuremaks probleemiks on kooli- ja lasteaiakohtade nappus,» ütles Trei. «Esmatähtsaks tegevusvaldkonnaks on uute lasteaia- ja koolikohtade loomine. Tahame lõpule viia kahe uue lasteaia rajamise. Samuti tuleb kohe hakata tegelema uue algkooli ehitamisega. Viimsis on enamiku Eesti piirkondadega võrreldes väga palju lapsi ning seetõttu on eriti tähtis valla koolivõrgu ja koolieelsete lasteasutuste võrgu arengukava elluviimine.»

Talsi sõnul tuleb uutes planeeringutes enam tähelepanu pöörata avalikku kasutust leidva taristu arendamisele. «Planeeringutes peaksid leidma kindlasti oma koha hariduse, kultuuri ning sportliku vaba aja veetmisega seotud rajatised,» märkis  Talsi. «Viimsilastel peaks olema võimalus vahetumalt merega suhelda, mööda mereäärset promenaadi liikuda ja mereäärseid avalikke rajatisi külastada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles