Mida tasub teada köögi remondi planeerimisel?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Bauhof

Köök on kodu süda. Koht, kus oma perega hommiku- või õhtusööki nautida ja koos süüa teha või külalisi võõrustada. Paneelmajades on köögid üldjuhul üsna väikesed, põrandapinda keskmiselt 6-9 ruutmeetrit. Ehitusspetsialist Kristo Allvee jagab nõuandeid, mida pidada silmas kortermaja köögi remondi planeerimisel.

1. Planeerimine

Nagu kõigi ehitustööde puhul, on ka köögi remondi juures põhjalik planeerimine eduka tööprotsessi ja soovitud lõpptulemuse aluseks. Planeerimisse on soovituslik kaasata ehituskonsultant. Kogenud spetsialist oskab tutvustada kaasaegseid ja mugavaid lahendusi ning anda nõu materjalide ja mööblitootja valimisel.

2. Aknad ja uksed

Kui on vajadus akende vahetamiseks, siis võib selle töö ette võtta eraldi ning ajastada enne remondi algust.  Tasub silmas pidada, et köögis tekib palju niiskust ja sageli  on majades  ventilatsioonilõõrid prahti täis ning ei taga piisavat õhuvahetust. Lahenduseks on tuulutusavadega aknad.

Uks takistab toidu valmistamisel lõhnade levikut korterisse ning  seetõttu soovitame  köögiuste kasutamist. Kui kööki viib pime koridor, siis võiks köögiuks olla klaasidega.

3. Köögimööbel

Eritellimusena valmistatud mööbel annab võimaluse ka kõige väiksema köögi puhul ruumi võimalikult otstarbekalt ära kasutada. Tuleb arvestada, et mööbli tarneaeg on keskmiselt 6 nädalat. Kogenud spetsialiste kaasates kulub köögi remondile aega poole vähem. Üldjuhul kestavad remonditööd  2-3 nädalat. Seega tasub köögimööbel remonti alustades aegsasti ära tellida.

Loe täismahus artiklit edasi Meistriklubi lehelt!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles