Reval-Sport tahab vanalinna ehitada uue ujula

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ujula.
Ujula. Foto: Corbis/Scanpix

Spordiklubi Reval-Sport tahab tuleval aastal Tallinna vanalinna Aia tänavale ehitada ujula ning taotleb selleks linnalt viie miljoni krooni suurust tuge.


Vanalinnas Aia tänaval asuva Reval-Spordi kompleksi on spordiklubi juhtiva Aldur Partasjuki sõnul juba investeeritud 27 miljonit krooni ning praegu ehitamisjärku jõudev ujula läheb maksma veel 15 miljonit krooni.

Praeguseks on kompleksi rajatud erinevad jõu- ja treeningsaalid, taastuskeskus ja sportlaste majutusruumid.

Partasjuki sõnul vajab linnaruum basseini, kus saaksid erinevad vanuserühmad tegeleda rühmatreeningutega. Kesklinnas on küll mõned veesilmad, kuid mis paraku oma hinnapoliitika poolest ei ole vastuvõetavad avalikkusele, märkis ta.

Vahetult Reval-Spordi kompleksi juures asub Kalevi veekeskus.

Spordiklubi kavatseb uude ujulasse rajada ka basseini väikelaste võimlemisharrastuste tarvis. Ujula rajamiseks Aia tänav 20 kinnistule küsib Reval-Sport linnalt viie miljoni krooni suurust tuge.

Tallinna spordi- ja noorsooameti juhataja Rein Ilves märkis, et linn pooldab Reval-Spordi laienemist, sest see asub otse linna südames ning on kujunenud paljude linnakodanike armastatud treeningpaigaks.

Ametijuhi sõnul jagavad nad spordiklubi seisukohta, et uute ujulate järele on Tallinnas suur vajadus.

«Tallinna spordi- ja noorsooamet on antud investeeringuvajadusega arvestanud ja teinud omad ettepanekud Tallinna linnavalitsusele,» tõdes Ilves. «Täpsemalt saame võimalikust toetamisest rääkida aasta lõpus, kui Tallinna linna eelarve on linnavolikogu poolt kinnitatud ja on selgunud eraspordibaaside investeeringute toetuseks ettenähtud summad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles