Tallinnas saab paati merre lasta vaid ühes ametlikus kohas

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parim koht paadislipi rajamiseks Tallinnas on Kalasadam.
Parim koht paadislipi rajamiseks Tallinnas on Kalasadam. Foto: Artur Sadovski

Tallinnas kui merelinnas on praegu vaid üks ametlikult sadamaregistrisse kantud paadi vettelaskimise koht ehk slipp, mis asub TOPi sadamas. Tegelikult saab paate ka mujalt vette lasta, korraliku uue slipi võiks aga ehitada Kalasadamasse.

Noblessneri ehk Peetri sadama arendaja Jaanus Tamme sõnul on Tallinnas peale TOPi sadama slipi siiski rohkem paatide vettelaskmise kohti.

«Minu teada saab paati merre lasta ka Kalasadamast, seal läheb vesi looduslikult sügavaks,» ütles Tamme. Ta lisas, et tegelikult võikski sinna rajada päris korraliku paadislipi, sest koht on väga hea.

Samas mainis Tamme, et hea slipi ehitamine on kallis lõbu, mida väikesadamate omanikud endale üldjuhul lubada ei saa. Nimelt töötavad niisugused sadamad ainult suviti ning peavad nende mõne kuuga kogu aasta sissetuleku välja teenima. Investeeringuks üldjuhul raha üle ei jää. Pealegi on korraliku slipi ehituseks vaja vee erikasutusluba ning seega tuleb asjaajamist palju ette.

Paadislip on olemas ka Noblessneri sadamas, kuid Tamme sõnul on seal häda selles, et ei saa autoga peale sõita.

«Muidugi võiks slippe rohkem olla, sest meri on praegu kõigile vaba ning skuutri-, kaatri- või paadiomanikke palju,» märkis Tamme. «Minu hinnangul võiks slipp olla ka Russalka lähedal, sest seal pääseks otse veele ligi, et paat merre lasta.»

Viimsi abivallavanem Endel Lepik kinnitas, et korralikud väikelaevade slipid asuvad Leppneeme sadamas ja Rohuneemes. Slip on ka Miiduranna sadamas, kuid see on suurem ja mõeldud põhiliselt laevaremondiks. Paatide ja väikelaevade vette laskmiseks on seda veidi keeruline kasutada.

Kui palju Viimsi vallas lautrikohti asub, ei osanud ta täpselt öelda, kuid neid on kindlasti kümneid ning niisuguseid kohti tuleb aina juurde.

«Lautrikohti tekib pidevalt, sest inimesed, kelle kinnistud piirnevad merega, rajavad neid enda tarbeks ning paigaldavad ka ujuvsildu,» ütles Lepik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles