Terrorirakuke kavandas suuremat rünnakut (2)

Jürgen Tamme
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rünnaku sihtmärk - Sagrada Família kirik Barcelonas.
Rünnaku sihtmärk - Sagrada Família kirik Barcelonas. Foto: Xinhua/Sipa/Scanpix

Läinudnädalaste Kataloonia rünnakutega seoses kinni peetud kahtlusalused tunnistasid juba esimesel küsitlusel kohtus, et nende kavatsused ei piirdunud üksnes jalakäijatele otsasõitmisega. Muu hulgas oli terrorirakukesel plaan rünnata Barcelona kuulsat Sagrada Família kirikut.

Neljast kinni peetud ja Madridi toimetatud kahtlusalusest andis kohtus tunnistusi 21-aastane Mohamed Houli Chemlal, kes peeti kinni, kui ta oli La Rambla rünnakule eelnenud päeval Alcanaris ühes kahekorruselises majas toimunud plahvatuses vigastada saanud. Just seal kavandati uurijate sõnul veriseid rünnakuid, kuid selleks kogutud lõhkeaine ootamatu plahvatus sundis vandenõulasi oma plaane muutma.

Hispaania meedia viitas kohtuallikatele, kelle sõnul tunnistas Houli Chemlal, et kui kõik läinuks plaanitult, oleks rünnatud muu hulgas ka Sagrada Famíliat. Antoni Gaudí projekteeritud kirik on La Rambla kõrval teine Barcelona tuntud sümbol, mis meelitab iga päev ligi tuhandeid turiste. Pühakoda polnud kahtlusaluse sõnul ainus sihtmärk, kuid teised polnud eilseks veel avalikkusele teada.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles