Uus riigikogu hakkab menetlema juba tuttavaid eelnõusid

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk riigikogu avaistungilt.
Hetk riigikogu avaistungilt. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Seoses XI riigikogu koosseisu lõpetamisega langesid menetlusest välja 74 eelnõud, kuid uuesti riigikokku pääsenud erakonnad hakkavad tasahilju enda eelnõusid taas menetlusse esitama.

Sotside esindaja Eiki Nestori sõnul suhtuvad nad oma algatustesse ühtmoodi ning peavad neid vajalikeks ja riigikogus arutamist väärivaiks. Nii kavatsetakse menetlusest välja langenud eelnõud uuesti esitada ja neile lisanduvad uuel eenõud, mis lähtuvad valimistel SDE poolt antud lubadustest.

«Soovime jätkuvalt, et ühiskond suunaks oma tähelepanu ja vahendeid rohkem inimarengusse, sest ilma selleta pole ka majanduskasvul mingit väärtust,» sõnas ta.

Nestor toonitas ka, et menetlusest välja langenud eelnõude seas pole neid, mis eelmises riigikogus enamuse tahtel menetlusest välja hääletati.

«Näitena kas või olukord, et õigust töötuskindlustushüvitisele omab vaid 20 protsenti töötukassa poole pöördujatest, on selgelt ebanormaalne,» ütles ta.

Keskfraktsiooni liikme Kadri Simsoni sõnul jätkavad nemad tööd euroopaliku maksusüsteemi, omavalitsuste eelarve taastamise, maaelu ja maaettevõtluse toetamise ning põllumajanduse konkurentsivõime suurendamise, tasuta hariduse (sh tasuta koolilõuna), tööturu elavdamise jne eest.

«Eelnõude esitamisel lähtume erakonna programmist ning kindlasti jätkame tööd seoses XI riigikogu koosseisu lõppemisega  menetlusest välja langenud eelnõudega, täiustades ja viies sisse vajalikud muudatused,» lubas ta.

Isamaa ja Res Publica Liidu pressiesindaja Rauno Veri sõnul menetleb IRL eelnõusid, sealhulgas eelmise koosseisu volituste lõppemise tõttu väljakukkunud eelnõusid, üldises korras ehk need esitatakse üldjuhul menetlusse valitsuse poolt asjaomase ministri ettepanekul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles