Orkaanipaanika: paanikast saab kasu lõigata

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grete Šadeiko koos ameerika jalgpallurist kihlatu Robert Griffin III ja nende kahekuuse tütre Gloriaga koduses Floridas enne orkaani Irma saabumist.
Grete Šadeiko koos ameerika jalgpallurist kihlatu Robert Griffin III ja nende kahekuuse tütre Gloriaga koduses Floridas enne orkaani Irma saabumist. Foto: Erakogu

Mitmevõistleja Grete Šadeiko avastas koos oma ameerika jalgpallurist mehega, et rahva hirm Florida metsiku orkaani ees on nii mõnelegi kõva tuluallikas.

Kirsipunane, kõrge põhjaga ja jõuline Range Rover kihutas vastuvoolu, põhjast lõunasse. Kogu neljarajaline sõidusuund oli peaaegu eranditult tema päralt. Nii tühi polnud üks pool 95. maanteest vaat et peaaegu kunagi olnud. Tõenäoliselt jäid need, kes liikusid pärivoolu, lõunast põhja poole, üksikut Range Roverit pika, imestunud pilguga saatma. Seda enam, et neil oli imestamiseks piisavalt mahti. Sest põhjasuunaline liiklus kõigil neljal sõidurajall sama hästi kui seisis. Sajad tuhanded, kes üritasid Kariibi merelt peale tungiva orkaani Irma eest pageda, olid maantee lihtsalt umbe ajanud.

Range Roveri seltskond oli eelmise nädala kolmapäeval kavandanud enamikust hoopis teistsuguse pääsetee. Nad panustasid Floridast põgenedes lennukile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles