Leitud tüdruk jääb väikelaste varjupaika oma lõpliku saatuse selgumiseni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinnas Sikupilli Prisma lähedalt leitud väike tüdruk
Tallinnas Sikupilli Prisma lähedalt leitud väike tüdruk Foto: Põhja politseiprefektuur

Tallinna tühermaalt leitud tüdruk viidi täna Tallinna väikelaste varjupaika, kuhu ta jääb kuni oma lõpliku saatuse selgumiseni.

Linna sotsiaal- ja tervishoiuameti juhataja Vahur Keldrima ütles, et leitud laps on omavanuste lastega koos turvakodus, kus ta on hästi hoitud ja kaitstud. Viimastel andmetel on ta rõõmus ja uue ümbrusega kohanenud.

Keldrima kinnitas, et väike tüdruk ei pea enne oma lõpliku saatuse selgumist rohkem elupaika vahetama ja jääb Tallinna väikelaste varjupaika nii kauaks, kui vaja. «Seal on tal praegu hea ja minule teadaolevalt pole mingit vajadust teda sealt ära viia,» sõnas ta.

Edasine sõltub politsei ja prokuratuuri menetlustoimingutest. «Kui nemad saavad teada kõik asjaolud lapse bioloogiliste vanemate ning tema hüljanud hooldusperekonna kohta, antakse see info edasi vastavale omavalitsusele, kes saab siis teha otsused lapse lõpliku saatuse kohta,» lausus ameti juhataja.

Mis on lapse elukohajärgseks omavalitsuseks, kes neid otsuseid tegema hakkab, ei soovinud Keldrima täpsustada. «Laps leiti Tallinna territooriumilt ning Tallinn on osutanud talle vältimatut abi,» lausus ta vaid.

Lapsukese tervis on nüüd korras. «Ma ei saa rääkida terviseuuringu tulemuste üksikasjadest, kuid need näitasid, et lapse haiglas viibimine ei ole enam vajalik,» märkis Keldrima.

«Lapse hooldusel on prioriteet, et kui vähegi võimalik, elaks laps oma bioloogiliste vanematega. Kui see pole võimalik, on teine valik pärast lapse hooldusõiguste vanematelt äravõtmist leida lapsele asenduspere. Lastekodus elamine on pingereas viimane lahendus,» lausus Keldrima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles