Berliinist Eesti naiste hooaja tippmark

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Treener Riho Ment ja jooksja Kaia Lepik.
Treener Riho Ment ja jooksja Kaia Lepik. Foto: Erakogu

Berliini maratonil sündis Eesti naiste 2017. aasta hooaja tippmark, kui Kaia Lepik (jooksuklubi Täppsportlased) saavutas 29. koha ajaga 2:47.49 ning tõusis Eesti kõigi aegade edetabelis 10. kohale. Lepiku eelmine rekord oli tänavu kevadel Pariisis joostud 2:54.19.

«Kaia jooksis ligi minutiga üle ka enda poolmaratoni isikliku, aga see endine rekord polnud päris võimetele vastav. Tempo püsis ühtlane pea lõpuni välja. Vaid lõigul 35. kuni 40. kilomeetrini langes tempo veidi ja aeg oli üle nelja minuti kilomeetri kohta, aga lõpp oli jälle veidi kiirem,» ütles Lepiku treener Riho Ment.

Esimese 100 sekka jõudsid Berliinis veel kaks Eesti naist – Kristiina Verevmägi (Täppsportlased) saavutas 2:53.28ga 51. ning Katrina Stepanova (Sparta) 2:58.09ga 74. koha. Ajaga 3:12.48 219. koha saavutanud Tiina Tross (Täppsportlased) püstitas Eesti rekordi N50 vanuseklassis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles