Poliitiline ärevus halvas Leedu valitsuse

Vaidas Saldžiūnas
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu peaminister Saulius Skvernelis on murelik: tema valitsust ei pruugi kauaks jätkuda.
Leedu peaminister Saulius Skvernelis on murelik: tema valitsust ei pruugi kauaks jätkuda. Foto: Imago/ScanPix

«Ei tõmmata võlla, ei lasta ka vabaks.» Endisest miilitsast Leedu peaministrile Saulius Skvernelisele ei pruugi see vanasõna meeldida, kuid see aitab selgitada praegust seisu Leedu poliitikas. Koalitsioonipartneritest hüljatud valitsusele ja parlamendile terendab trööstitu tulevik.

«Ma ei taha olla tulevikuennustaja – poliitikas võivad iga nädal ja iga päev olla võtmetähtsusega. Ent on selge: meid ootab ebastabiilsuse periood,» hoiatas Leedu president Dalia Grybauskaitė. Ta kommenteeris sellega valitsuse šansse jääda püsima kogu ametiajaks ehk järgmiseks kolmeks aastaks.

Praegust poliitilist kriisi silmas pidades võib see osutuda erakordselt keeruliseks – kui mitte võimatuks. Eelmisel nädalalõpul esitas Leedu Talurahva ja Roheliste Liidu (LFGU) kõrval väiksema vennana koalitsiooni kuuluva sotsiaaldemokraatliku erakonna juhtkond ametlikud lahutuspaberid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles