Ahto Lobjakas: See, et me oleme luterlased ja oskame noa ja kahvliga süüa, ei tee meist veel eurooplasi (33)

Madis Vaikmaa
, Arteri toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Vahetevahel helistab mulle üks koomik. Nende vestluste ajal on ta alati veidi napsune ja hoiab hästi tõsist joont ning hoopis mina lõõbin. Püüan talle siis selgitada, miks ma eestlust alavääristan ja sellega patriootide enesetunnet halvendan,» ütleb Lobjakas, keda on väljaütlemiste tõttu korra ka noaga ähvardatud.
«Vahetevahel helistab mulle üks koomik. Nende vestluste ajal on ta alati veidi napsune ja hoiab hästi tõsist joont ning hoopis mina lõõbin. Püüan talle siis selgitada, miks ma eestlust alavääristan ja sellega patriootide enesetunnet halvendan,» ütleb Lobjakas, keda on väljaütlemiste tõttu korra ka noaga ähvardatud. Foto: Liis Treimann / Postimees

Ahto Lobjakas on tuntud (t)irriteeriva kolumnisti ja raadioajakirjanikuna, kuid tegelikult tõukuvad tema diagnoosid Eesti ühiskonnale hoopiski euroopalikest väärtustest ja õigusriigi põhimõtetest. Kuigi Lobjakas peab end liberaaliks, näevad kodumaised kaasteelised teda pigem fundamentalistina. Aga teisalt, mida muud tahtagi filosoofilt, kes keeldub end kategoriseerimast?!

Mulle tundub, et Padaoru poisikesest sai mees, kes regulaarselt ajab marru kogu eesti rahva, suuresti tänu välismaal elatud aastatele.

Mu ema on Padaorust pärit, lapsena veetsin seal kogu oma vaba aja ja kõik suved. Aga nüüd olen ringiga tagasi maal, sedapuhku Noarootsis.

Kommentaarid (33)
Copy
Tagasi üles