Rongijaamadesse pandi reisijate teavitamiseks valjuhääldid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rongid Balti jaamas.
Rongid Balti jaamas. Foto: Liis Treimann.

Edelaraudtee pani oma jaamadesse Viljandis, Türil, Kohilas, Raplas, Lelles, Kiisal, Liival ja Tallinn-Väikses helisüsteemid, mille kaudu teavitatakse rongi ootavaid inimesi rongide saabumisest-väljumisest, võimalikest hilinemistest ja muust reisijale vajalikust.

Lisaks pandi üles traditsioonilise välimuse, ent tänapäevaselt täpse sisuga jaamakellad, millelt igaüks näeb õiget aega.

Jaamas rongi ootavate inimeste teavitamine on tänu uuele süsteemile muutunud oluliselt tõhusamaks ja aasta algusest juurutatud helisüsteemi on reisijad väga hästi omaks võtnud, ütles Edelaraudtee müügijuht Annemari Oherd.

«Heliteadete edastamine lisab turvatunnet. Mõnel pool on juba saanud harjumuseks, et enne häälteate edastamist reisijad ootesaalist ei välju. Saame selle infosüsteemi abil edastada ka erakorralist teavet, kui rongiliikluses on häireid ja tekivad hilinemised või liikluse ümberkorralduse vajadus,» ütles ettevõtte esindaja.

Heli ka Tartusse

Edelaraudtee jaamades edastavad infot jaamatöötajad. Nüüd kavandatakse häälteateid hakata edastama ka Eesti Raudtee haldusalasse jäävas Tartu vaksalis.

«See saab olema natukene keerukam, sest teateid ei edasta töötajad kohapealt,» tõdes Oherd. «Tagamaks infoedastajatele ülevaadet perroonil toimuvast, on jaama territooriumile paigaldatud kaamerad. Hetkel käib Tartu teadistussüsteemi häälestamine, mille loodame lõpetada veel sellel nädalal.»

Esialgu hakkab Tartu vaksali helisüsteem teavitama vaid liiklushäiretest. Tavaolukorras, kui kõik kulgeb plaanikohaselt, on valjuhääldid vakka. «Aasta teisel poolel kavandame käivitada heliteavituse kõigi Tartust väljuvate ning saabuvate rongide osas,» lisas Oherd.

Edelaraudtee AS veab reisijaid diiselrongidega Tallinn-Türi-Viljandi, Tallinn-Pärnu, Tallinn-Narva, Tallinn-Tartu-Valga ning Tartu-Orava liinil.

Eelmisel aastal sõideti Edelaraudtee rongides ligemale 1,8 miljonil korral ühtekokku üle 125 miljoni kilomeetri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles