Loobujate ja uute tulijate pealinn

Marko Suurmägi
, Sakala peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üks soosikuid Viljandi linnapea kohale on IRLI kuuluv soomlane Harri Juhani Aaltonen. Enne võimalikku meeri toolile asumist peab temast saama aga Eesti kodanik ning seni on tal tehtud vaid eksam seaduste tundmises.
Üks soosikuid Viljandi linnapea kohale on IRLI kuuluv soomlane Harri Juhani Aaltonen. Enne võimalikku meeri toolile asumist peab temast saama aga Eesti kodanik ning seni on tal tehtud vaid eksam seaduste tundmises. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kolmandik neist 7500st Viljandi linnakodanikust, kes neli aastat tagasi kohalikku volikogu valimas käisid, peavad tänavu leidma uue kandidaadi, kellele oma toetus anda. Sedavõrd palju on linnas poliitikast loobujaid, seejuures on nende seas kõige kõrgema suurusjärgu kohalikke tähti.

Loobumised on Viljandis andnud seni isegi rohkem kõneainet, kui see, kelle poolt hääletada. Esimest korda alates 1990. aastate algusest ei lähe valitsev linnapea uutele valimistele. Eelmisel korral 809 häält kogunud, valimised kindlalt võitnud ja seejärel esimest korda linnapeaks saanud folgipealik Ando Kiviberg sel korral võitlusesse ei astu. 809 häält oli aga peaaegu 11 protsenti kõigist häältest, mis 2013. aastal Viljandis poliitikutele üldse anti.

Olulisi loobujaid on veel. Neli kunagist linnapead, üks ammune volikogu esimees, üks hiljutine abilinnapea. Isegi selline mees nagu Priit Toobal kandideeris neli aastat tagasi Viljandis volikokku. Hääli tuli tublisti, aga volikokku ta ei läinud, tegi hoopis poliitikaga lõpparve ning arendab nüüd Viljandis matuseäri ja teeb ettevalmistusi Soomaa serval jõulumaa avamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles