Vabaerakonna asutajaliige Raivo Olmet liitus IRL-iga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
IRLi logo.
IRLi logo. Foto: Sergei Trofimov/ Den za Dnjom/Scanpix

Vabaerakonna üks asutajaid, ettevõtja Raivo Olmet ei näinud enda sõnul Vabaerakonnas enam arengupotentsiaali ning liitus Isamaa ja Res Publica Liiduga (IRL).

«Vabaerakond on kahetsusväärselt jõudnud oma kolme tegevusaastaga tupikusse, kus pole endiselt selged ei maailmavaade ega oma koht poliitilisel maastikul,» ütles Olmet pressiteate vahendusel. «Otsus kandideerida neil valimistel IRL-i ridades päädis minu terava hukkamõistuga erakonna parteiladvikus, mis sai ka  mulle viimaseks tõukeks Vabaerakonnast väljaastumisel.»

«Vabaerakonna algsed lubadused austada oma liikmete arvamusavaldusi ja poliitilisi valikuid, ei ole erakonnas teostunud, juhid on sisuliselt kaaperdanud erakonna ja viinud selle toetuse kolmele protsendile,» märkis Olmet.

Tema sõnul tuli otsus liituda IRL-iga kergelt, kuna IRL on paremerakond, millel on selge rahvuslik-konservatiivne maailmavaade ja oma koht Eesti ühiskonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles